Alkmaar / Sport · 3 oktober 2023

Nominaties geopend voor Alkmaarse Sportkampioenen

Nominaties geopend voor Alkmaarse Sportkampioenen

Ook dit jaar zal de gemeente Alkmaar haar Sportkampioenen eren tijdens het Sportgala dat plaatsvindt op maandag 11 december. We roepen alle sportliefhebbers op om hun favoriete sporters te nomineren. De nominaties kunnen plaatsvinden in verschillende categorieën, waaronder Sporter van het jaar, Sportploeg, Sporttalent , Aangepast sporten en ‘Hart voor de Sport’ voor die sporter, coach, vrijwilliger of andere betrokkene die niet zozeer qua resultaat, maar bovenal qua inzet boven anderen uittorent. De vijf gelukkige winnaars worden beloond met een cheque t.w.v. € 500,-. Wil je jouw sporthelden nomineren? Dat kan uiterlijk tot 1 november via verenigingen@alkmaarsport.nl

De gemeente Alkmaar organiseert samen met Alkmaar Sport én met behulp van hoofdsponsor Spruit Aandrijftechniek een avond vol sport en entertainment. De vijf bekroonde sportkampioenen zullen, naast de welverdiende eer, ook een cheque ter waarde van € 500,- ontvangen. In Alkmaar draait het daarnaast niet alleen om een avondje roem; het betekent erkenning voor het hele jaar. Om deze betrokkenheid te benadrukken, heeft de gemeente Alkmaar een indrukwekkende eregalerij met zuilen opgericht voor de ingang van sportcomplex De Meent, waar de winnaars ook dit jaar met hun portret zullen worden gepresenteerd.

Monitoring van prestaties

De organisatie volgt de prestaties van Alkmaarse sporters op de voet. “Wij verzamelen zoveel mogelijk gegevens om straks alle potentiële genomineerden en hun prestaties zo gedetailleerd mogelijk aan de deskundige jury te kunnen voorleggen. Zij maken vervolgens een selectie van drie genomineerden per categorie waarna op de huldigingsavond de winnaars bekend worden gemaakt.”

Natuurlijk zijn er in Alkmaar talloze sportkampioenen. We moedigen iedereen aan om Alkmaarders en Alkmaarse teams aan te dragen die uitblinken op (inter)nationaal niveau. Bij het aangepast sporten staat niet zozeer de prestatie maar de inzet en het teamgevoel voorop. De prestaties die geleverd zijn in de periode 1 november 2022 t/m 31 oktober 2023 tellen mee voor de nominaties, sporters voordragen kan nog tot 1 november 2023 via verenigingen@alkmaarsport.nl.

error: Content is protected !!