Alkmaar · 26 november 2023

Workshops solliciteren

Voor iedereen die op zoek is naar een (nieuwe) baan organiseren Bibliotheek Kennemerwaard samen met Verhelder Talent een serie van 3 workshops. Tijdens deze workshops leer je van alles om jouw sollicitatie succesvol te maken. Deze workshops zijn gratis en kunnen ook los van elkaar gevolgd worden. De workshops beginnen met een theoretisch gedeelte. Hierin wordt informatie en kennis gedeeld en krijg je inzichten en voorbeelden uit de praktijk. Tijdens de workshop ga je ook gelijk aan de slag en is er tijd om opdrachten te maken. Zo kun je het geleerde gelijk toepassen op jouw persoonlijke situatie. De workshops worden verzorgd door Verhelder Talent.

Workshop ‘LinkedIn’

LinkedIn is een belangrijk netwerk om actief op te zijn. Veel recruiters en HR-professionals zijn op LinkedIn te vinden. Maar hoe maak je een goed en vindbaar profiel? Waar vind je vacatures en hoe vind je de juiste? Tijdens de workshop krijg je uitleg over de werking van LinkedIn en het optimaliseren van jouw profiel.

De workshop wordt aangeboden in de bibliotheek in Alkmaar Centrum (Gasthuisstraat 2) op vrijdag 1 december, van 10.00 – 12.00 uur.

Workshop ‘Motivatiebrief & ChatGPT’

Hoe maak je een aansprekende sollicitatiebrief zodat je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek. In de training krijg je tips voor de opbouw van een pakkende brief en leren we je hoe ChatGPT kan inzettten als ‘hulplijn’. Aan het einde van de training heb je een basis-motivatiebrief waarmee je aan de slag kan als er een leuke vacature voorbij komt.

De workshop wordt aangeboden in de bibliotheek in Bergen (Dreef 1) op vrijdag 8 december, van 10.00 – 12.00 uur.

Workshop ‘Hoe maak ik een goed CV’

Wanneer je gaat solliciteren is het CV de eerste indruk die je achterlaat. Wat zet je wel en juist niet in jouw CV? Wat een is goede opmaak voor het CV? En hoe kan je opvallen tussen al die andere sollicitanten? Tijdens deze workshop krijg je tips over de inhoud van een goed CV.

De workshop wordt aangeboden in de bibliotheek in Castricum (Geesterduinweg 1) op vrijdag 15 december van 10.00 – 12.00 uur.

Aanmelden voor de workshops

De workshops zijn gratis en los van elkaar te volgen. Aanmelden kan via info@verheldertalent.nl

error: Content is protected !!