Noord-Holland / Streekagenda · 3 april 2024

Vaar mee tijdens de Canal Parade Amsterdam

Vaar mee tijdens de Canal Parade Amsterdam

De provincie Noord-Holland is zaterdag 3 augustus opnieuw 1 van de 80 deelnemers aan de feestelijke botenparade van Pride Amsterdam. Dat heeft de organisatie van de Canal Parade op 11 februari 2024 bekendgemaakt. Het thema van Pride Amsterdam is dit jaar #TOGETHER. 

De boot van de provincie heeft als thema ‘Matching Pieces’. Commissaris van de Koning Arthur van Dijk: “Een boot vol enthousiaste Noord-Hollanders uit alle delen van onze diverse provincie. Waar iedereen mag zijn wie die wil zijn; inwoner van Noord-Holland zijn we allemaal. Daar maken wij geen onderscheid. Zo geven wij het thema #TOGETHER een gezicht.”

Bijzondere verhalen

Ook dit jaar is de boot van de provincie bedoeld voor Noord-Hollandse inwoners uit de LHBTIQ+ community. De provincie roept inwoners op om iemand voor te dragen die voor hen belangrijk is geweest om zich verbonden en geliefd te voelen. Genomineerden leggen verbindingen binnen de gemeenschap en verstevigen het netwerk; dat kan bijvoorbeeld iemand zijn die zich op het werk inzet om meer aandacht te vragen voor diversiteit en inclusie of iemand die een kookgroep opricht om mensen uit de community met elkaar in contact te brengen. Aanmelders maken vervolgens kans om met hun genomineerde mee te varen op de provincieboot.

“De reacties van de deelnemers en het publiek langs de kant tonen aan dat onze provincieboot afgelopen jaren op veel enthousiasme kon rekenen en voor veel Noord-Hollanders veel heeft betekend”, aldus Van Dijk. “Deelnemers noemden het ‘de mooiste dag van hun leven’ en ‘een droom die uitkwam’. Wij willen ook in 2024 weer een steun voor hen zijn: iedereen in onze provincie moet kunnen zijn wie die is en mogen houden van wie die wil.” 

Campagne

De provincie begint in april met de campagne die inwoners oproept om iemand te nomineren. In de weken voorafgaand aan de Canal Parade deelt de provincie de verhalen en ervaringen van de deelnemers online via de hashtag #MatchingPieces.

Pride Amsterdam vraagt jaarlijks aandacht voor de rechten en acceptatie van lesbiennes, homo- en biseksuelen, transgenders en interseksuelen. De 28e editie van Pride Amsterdam is van zaterdag 27 juli tot en met zondag 4 augustus 2024. 

error: Content is protected !!