Alkmaar / Cultuur · 5 september 2023

Jungle In The Sky verbindt Alkmaar & Hoorn met muziek, theater en dans!

Jungle In The Sky verbindt Alkmaar & Hoorn met muziek, theater en dans!

Het cultuurfestival Jungle In The Sky veranderde afgelopen zaterdag 3 verschillende buurten in Alkmaar en 3 buurten in Hoorn in een tropisch feest! Van de polonaise met Mario Raadwijk tot aan ontroering met Ntjam Rosie en verwondering bij het straattheater met reuzepoppen, en rijen voor een foto met helden Jacin Trill & Jesse Hoefnagels! Het was een spektakel, een feest wat alle buurtbewoners wel heel graag elk weekend in hun straat zouden willen hebben!

“Komen jullie volgende week weer?!”

Jungle In The Sky, afgekort als JITS, ontpopte zich tot een waar spektakel dat niet alleen kunst en cultuur vierde, maar ook de saamhorigheid in Alkmaar en Hoorn versterkte. Buurtbewoners raakten in de ban van het festival en uitten hun enthousiasme door overal dezelfde vraag te herhalen; “Komen jullie volgende week weer?”. Jong en oud dansten, lachten en hadden vooral heel veel plezier. 

Christian Nana, de bevlogen oprichter van stichting WHMA & initiatiefnemer van JITS, benadrukte het belang van Jungle In The Sky: “Dit festival gaat niet alleen over kunst en cultuur, maar ook over het verenigen van gemeenschappen. We willen dat mensen in Alkmaar en Hoorn zich trots kunnen identificeren met dit evenement. Zo te zien is dat gelukt!”

Ook Burgermeester van Alkmaar Anja Schouten was enthousiast over Jungle In The Sky: “Het was een eer om aanwezig te zijn bij dit initiatief dat mensen op een positieve en vrolijke manier samenbrengt. Jungle In The Sky heeft een geweldige sfeer gecreëerd in diverse buurten in Alkmaar en onze stad verrijkt met een festival.”

In de polonaise!

Het festival bood een gevarieerd programma met voor ieder wat wils. Terwijl de stem van Ntjam Rosie het publiek betoverde, bracht Mario Raadwijk spontaan een polonaise op gang. Ook de andere artiesten kregen de buurtbewoners van de stoelen en de dansvloer op! Er waren optredens van Funx-talent Carel & Delany. Presentatoren Jesse Hoefnagels en de in Hoorn getogen Jacin Trill verrasten het publiek met hun spetterende optreden.

Jungle In The Sky bracht meer dan muziek naar Alkmaar & Hoorn.  Er waren heerlijke afrobeats van de DJ’s, Djembléband Zamana trommelde de buurten wakker, indrukwekkend straattheater met reuzepoppen en iedereen zijn mond viel open van de skills van de dansers.  

Jungle In The Sky was meer dan een festival; het was een viering van diversiteit, cultuur en de kracht van gemeenschap. De straten van Alkmaar en Hoorn waren gevuld met muziek, dans en lachende gezichten, wat bewees dat kunst mensen kan verbinden. Volgens het kernteam van Stichting When Heart Make Art de reden om het volgend jaar nog groter aan te pakken. 

error: Content is protected !!