Alkmaar / Uitgaan · 31 oktober 2023

Ruim 50 verschillende soorten bockbier tijdens Vriendenbock Alkmaar

Genieten van ruim 50 verschillende soorten bockbier in de bijzondere ambiance van de Alkmaarse Grote Kerk. Dat is al zeven jaar de succesformule van Vriendenbock. In de Grote Sint Laurenskerk proef je 3, 4 en 5 november de lekkerste bieren en bijpassende happen onder het genot van livemuziek van verschillende lokale artiesten.

Gezellig met je vrienden proeven van allerlei verschillende (bock-)bieren; het is een fijne insteek voor een avondje uit. Zeker als je daarbij ook nog eens Alkmaars grootste monument vanbinnen kunt bekijken. Geen wonder dat het Bockbierfestival in de afgelopen jaren zo’n succes is geworden!

Bijpassende hapjes en muziek
Geniet van alle heerlijke, herfstige bieren en van bijpassende hapjes, bereid door Alkmaarse horeca. Ondertussen luister je naar muziek van een lokale DJ en artiesten. Het Vriendenbockfestival is een initiatief van Stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk, Proeflokaal de Boom en acht andere ondernemers.

De Alkmaarse DJ Michael Admiraal zal op het festival drie dagen aanwezig zijn om met zijn uitgebreide repertoire het feest te ondersteunen. Vrijdag– én zaterdagavond verzorgen The Telephones samen met Simone Dekker met band de muziek. Op zondagmiddag maakt The Sting er samen met Simone Dekker en band een groot feest van!

The Telephones
Nieuw op Vrienden bock zijn The Telephones. Deze groep bestaat uit vier getalenteerde heren, waarvan drummer Joeri de Jong geen onbekende is op Vriendenbock. De Telephones treden op vrijdag 3 november en zaterdag 4 november op.

Simone Dekker
Zangeres Simone Dekker is in de omgeving van Alkmaar geen onbekende. Ook tijdens de eerste editie van Vini Amici kon je haar stemgeluid bewonderen. In 2023 nu ook voor de eerste maal op Vriendenbock, namelijk op vrijdag 3 november, zaterdag 4 november en zondag 5 november.

error: Content is protected !!